Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2009 15:16 - Готово е новото правителство - Да ни е честито
Автор: sim62 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове:
1



“Атака” ще подкрепи правителството, Синята коалиция иска поименно гласуване Мога да се надявам, че г-н Борисов е направил добър екип. Това каза в парламента председателят на "Атака" Волен Сидеров. Той добави, че "Атака" ще подкрепи кабинета на Бойко Борисов. В същото време Синята коалиция оповести, че иска поименно гласуване на министрите, понеже е против номинацията на Божидар Димитров за министър без портфейл. Според Сидеров обаче вероятно няма да се приеме предложението на Синята коалиция всеки от министрите да бъде гласуван отделно. „Практиката досега е да се гласува анблок. Това е едно доверие към министър-председателя, който е подготвил своя екип, предлага го. Предполага се, че той достатъчно добре го е обмислил”, каза още лидерът на "Атака".

Сидеров обясни, че част от предложените министри вече ги познава. „Нямам нещо лично против Божидар Димитров. Познавам го от години. Познавам го и като човек със сериозни заслуги за историята на България, за популяризиране на българската история”, коментира Сидеров.

Той уточни, че за него разкриването на абсолютно всички държавни тайни е било грешка, която предишното мнозинство е направило. „Одобрявам да има министерство за българите в чужбина. Това е една идея, която “Атака” е предлагала. Това е добра идея. Ние трябва да привлечем българите от чужбина. Ние трябва да привлечем бесарабските българи, да им се предложи тук гражданство без никакво затруднение. Трябва да им се предложи оземляване. Това е много важен демографски въпрос”, каза още той.

„Да се надяваме, че това правителство ще бъде успешно, защото се прави в много тежка ситуация за България. Специално Божидар Димитров е неприятна изненада за нас, тъй като вчера българският парламент по предложение на Синята коалиция гласува решение, с което бившите сътрудници на Държавна сигурност не могат да заемат постове в българския парламент. Затова започнаха да стават направо министри. Това е много обезпокоително за нас. Има едно чисто и почтено решение в една такава ситуация, а именно да се гласуват поотделно всички министри и всеки министър да получи поотделно подкрепа”, каза от своя страна съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sim62
Категория: Лични дневници
Прочетен: 142169
Постинги: 67
Коментари: 220
Гласове: 620
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930